Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Hoota

oktober 17 - 19:00 - 20:30

225kr

Boka biljett

Folkets Hus Vänersborg II 17 oktober 2022

Hoota

17 oktober kl: 19.00

En gripande pjäs om människans kreativa förmåga att överleva.

Bassel är ödmjuk, charmig och godhjärtad. En helt vanlig man som lever ett helt vanligt liv. Men ett inbördeskrig rasar i bakgrunden och en dag försvinner hans bror. Bassel får i uppdrag att hitta honom och sökandet leder honom genom det krigshärjade landet. Snart ställs han inför moraliska dilemman, val och situationer som i alla andra lägen vore otänkbara. Publiken finns med vid varje beslut Bassel tar och följer honom hela vägen på resan.

Amer Hlehel räknas som en av arabvärldens främsta skådespelare. I höst kommer han till Sverige för en turné med pjäsen Hoota på Riksteatern. Det blir en gripande pjäs om människans kreativitet för att överleva. Hur mycket är vi egentligen beredda att offra vår moral för att själva överleva och för att rädda våra nära och kära?

Han är prisbelönad, hyllad och folkkär. Skådespelaren och dramatikern Amer Hlehel har en mästerlig förmåga att blanda djupaste allvar och glödande engagemang med fint avvägd humor. Hans internationella succépjäs TAHA, som knockade såväl publik som recensenter och skådespelarkollegor, har tidigare turnerat med Riksteatern. Nu kommer Amer Hlehel tillbaka till Sverige och Riksteatern med sin nya pjäs Hoota, där vi får följa karaktären Bassel på en omvälvande färd.

För regin svarar den internationellt erkände regissören och dramatikern Amir Nizar Zuabi, som 2020 skapade den hyllade pjäsen Ravinen för Riksteatern och som också regisserade Amer Hlehels pjäs TAHA. Genom Amir Nizar Zuabis regi lyfts i Hoota en obekväm sanning – hur vi kompromissar med vår medmänsklighet och moral för att själva överleva och rädda de som står oss närmast.

Pjäsen spelas på engelska eller arabiska och textas till svenska.

Medverkande

Amer Hlehel

Konstnärligt team

Text: Amer Hlehel
Regissör: Amir Nizar Zuabi
Ljus: Muaz Muhammad

Producent

Riksteatern


Biljettpris:

Ordinarie: 225:- (inkl. serviceavgift och garderob)Biljetter finns också på Folkets Hus Vänersborg tel. 0521-575757 eller www.folketshusvanersborg.se.

Medlemmar i Vänersborgs teaterförening, VG-regionanställda och anställda i Vänersborgs kommun: 50 kr rabatt. – bokas endast i receptionen på Folkets Hus Vänersborg

Detaljer

Datum:
oktober 17
Tid:
19:00 - 20:30
Kostnad:
225kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Plats