Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Marcus Berggren ”Å Harre Jävvlar!”

december 3 - 16:00 - 17:30

380kr

Boka biljett

Vänersborgs Teater || 3 December 2022

Vänersborgs Teater || 3 December 2022, 16.00 & 19.30 

Marcus Berggren –  Å Harre Jävvlar 

Lite rock ‘n roll och så många skämt jag hinner 


Marcus Berggren, känd från att vara en rolig jävel, gör sin första och kanske sista soloshow. Den innehåller musik, fler skämt än man orkar höra samma timme, samt dom sjukaste anekdoterna man kan få för pengar.

”Åh Harre Jävvlar” är en analog multimediakabaret med trummaskin, elgitarr och svinsnabb ståuppkomik om hur det är att vara ett kroniskt deprimerat Montessoribarn som sög på fotboll i ett altanparadis långt utanför Göteborgs kommungränser. Showen kränger som en grävling i en flyttkartong och sparkar mot hela världen och världen sparkar tillbaka ännu hårdare. Det är stand-up av en kille som inte ville köra stand-up utan bara röka cigg och spela elgitarr och ha lugg över ögonen. I slutändan blir det en skitrolig, mustig, snuskig, farlig föreställning om att bli vuxen mot sin vilja. Dessutom bjuds det på några finstämda låtar helt utan skämt bara för att visa att livet inte är så jävla roligt hela tiden. Om man tror att man vet vad stand-up är så kan dom här 75 minuterna få en att tänka om. Det sägs vara Marcus Berggrens första och sista föreställning… men han säger så mycket skit.

Är det mycket under bältet? Såhär kan vi väl säga: han har inget bälte.

Schabraket är 80 minuter utan paus.

”Å Harre Jävvlar” hade premiär på Brew House i Göteborg den 18 feb 2022

Turnéproducent: Cecilia Stenborg, CS Nöje

 

Marcus Berggren


Marcus Berggren är en rätt lång, och innehållsmässigt mycket spretig kille, ifrån en tre-pizzerior-och-en-mack-håla utanför Göteborg. Han sägs vara 31 år gammal men ser ut som 32.

Han spelade i en drös mer eller mindre (mer) misslyckade band i Göteborg innan han träffade Carl Stanley som tvingade honom att börja med stand-up 2015. Tillsammans flyttade dom till Stockholm och startade podcasten Tombola som är en institution bland killar på vischan som heter Kevin och helst bär keps. 2016 skrev han ett mycket uppmärksammat blogginlägg om Way Out West-festivalen och har sedan dess fortsatt skriva bland annat krönikor i Göteborgs-Posten. Sitt egentliga genomslag fick han dock genom radion, där han började i satirprogrammet Tankesmedjan, men snart blev programledare för Morgonpasset, vilket ledde till att han fick roasta artisteliten på P3 Guld-galan vilket kanske ändå är hans största hit.

Om man inte räknar Youtube-serien Marcus Möter där han åker runt på olika mässor och skojar med folk. Klippet där han intervjuar folk på Stureplan har snart setts av 1 miljon.

Just nu är han aktuell som paneldeltagare i ”Bäst i Test” och har skrivit en självbiografisk roman som ges ut hösten 2022.

Biljettpris: 380 kr inkl. serviceavgift.

VG-regionanställda och anställda i Vänersborgs kommun 330 kr inkl. serviceavgift.
kan endast bokas i receptionen på Folkets Hus Vänersborg, 0521-575757.

Detaljer

Datum:
december 3
Tid:
16:00 - 17:30
Kostnad:
380kr
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , ,

Plats