Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Marie Bergman 4 -Ever – Vänersborgs teater 8 mars

mars 8 - 19:00 - 22:00

250kr

Boka biljett

Vänersborgs teater 8 mars

Marie Bergman 

”Urmodern till singer songwriters i Skandinavien” skriver Dagens Nyheter. Och visst är hon sedan många år inte bara en av Skandinaviens mest personliga och tydliga röster med en kraft och närhet som berör, hon är också en av Sveriges mest folkkära sångerskor, känd över generationsgränser. Hon är en artist som aldrig stannat i växten utan ständigt och fortfarande fångar upp nya impulser. Hon är tidlös i sitt väsen. Hon säger själv att hon både underhåller och Håller under. Och , ”Det ena inspirerar det andra”.

Marie Bergman har ända sen 60-talet haft en fantastisk musik-karriär. Hon började redan som fjortonåring framträda på legendariska vispråmen Storken i Stockholm och var där när Cornelis Vreeswijk gjorde sin debut. Det var förresten av honom hon lärde sig att rösten är en berättare. Marie var medlem av den folkkära sånggruppen Family Four och har vunnit Melodifestivalen tre gånger. Två gånger -70 och -71 med Family Four och en gång -94, med Roger Pontare. Marie har medverkat i krogshower både på Berns och Hamburger Börs. Hon har upplevt de flesta folkparker i Sverige. Hon började spela in sin egen musik -74 och 20 egna inspelningar bakom sig har hon spelat på de flesta festivaler, bland annat fyra gånger i Roskilde och ännu fler i Västervik. Få artister har turnerat så mycket i Sverige och Norden. Marie har en stor publik i både Norge och Danmark som burit henne genom många utvecklingsfaser.

Nu åker Marie på jubileumsturné under namnet Marie Bergman 4-Ever tillsammans med livskamraten och gitarristen Lasse Englund. Detta par har en alldeles unik ton och groove tillsammans. Blandat med det egna materialet tolkar Marie även Cornelis Vreeswijk, Pugh Rogefeldt, Ted Gärdestad, John Holm & Ola Magnell. Kollegor som blivit vänner och som de har mött och inspirerats av, Ola Magnell var en av parets närmaste vänner, han initierade romansen för över 40 år sedan. Lasse har spelat under många turnéer och inspelningar med Ola och Ola skrev texten till ”Ingen Kommer Undan Politiken”, en sång som Marie spelade in -75 och som aldrig tycks gå ur tiden. När man sätter samman Cornelis Vreeswijks poetiska uttryck med hans sånger, träder en okänd spännande sida fram. En sårbar inre styrka som ger sångerna ett nytt ljus. Och en närvaro, ett livsengagemang som är levande och aktuellt idag – här och nu.Ola Magnell är en av våra största med sin sångvärld av samhällskritik, humor, ordfyrverkeri och djupa tankar. Pugh Rogefeldt är en legend i Rocksverige. Hans lekfulla intelligenta musik och svenska texter förnyade totalt genren.
John Holm, ett unikum som bär sitt eget signum. En autentisk avskalad röst med texter som går genom märg och ben.  Marie och dessa vänner ingick samtliga alla i den legendariska producenten Anders Burmans krets tillsammans och spelade in sin musik på Atlantis studion. Ted Gärdestad var inte en del av Anders Burmans stall. Men Marie körade på en del av hans inspelningar och hans ”Come Give Med Love” fick ett lyft när hon tolkade den på sitt eget sätt tillsammans med BAO och Benny Andersson i ”På Spåret” i december 2023.

Detaljer

Datum:
mars 8
Tid:
19:00 - 22:00
Kostnad:
250kr
Evenemang Kategorier:
, , , ,
Evenemang Taggar:
,

Plats

Arrangör