Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Musik ur böckernas magiska värld

februari 11 - 18:00 - 20:00

275kr

Boka biljett

Teatern Folkets Hus || 11 Februari 2023

Hur låter Robinson Kruse av Daniel Defoe i toner? Eller Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien? Och hur klingar Yoko Ono, Edith Södergran och Karin Boyes texter översatta till musikens språk?

Följ med den kritikerhyllade duon The Gothenburg Combo tillsammans med sångers-kan Lina Nyberg och gitarristen David Stackenäs på musikaliska vandringar längs bokryggarna!
Det blir ett sjudande musikaliskt möte i gränslandet mellan klassisk musik, jazz, improvisation, folkmusik och visa. Det vill säga mycket av det som Vänersborgs Musikförening står för.

The Gothenburg Combo består av gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy. De har varit aktiva sedan 2000 och turnerar flitigt på de internationella scenerna. Sedan 2008 är de konstnärliga ledare för en internationell kammarmusikfestival på Gunnebo slott utanför Göteborg.

Lina Nyberg är en av Sveriges mest kreativa och innovativa jazzsångerskor och kompositörer och i mer än 20 år har hon väckt stor uppmärksamhet, främst i Skandinavien, men även i många andra delar av världen. Hon föddes i Stockholm 1970 och växte upp i ett konstnärs-hem, båda föräldrarna var konstnärer/illustratörer.

Efter examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1993 släppte hon sitt första album, en duoinspelning med den framlidne jazzpianisten Esbjörn Svensson.

En omedelbar succé och svensk jazz-klassiker. Som soloartist har hon släppt 19 album och turnerat världen över med sitt band sedan 10 år tillbaka – Lina Nyberg Band med Cecilia Persson piano, David Stackenäs gitarr, Josef Kallerdahl bas, Peter Danemo trummor.

Gitarristen David Stackenäs har utvecklat ett alldeles eget och unikt sätt att spela gitarr på. Han föddes 1974 i Stockholm och efter avslutade studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stock-holm har han vuxit till att bli en av stöttepelarna för improviserad och kreativ musik i Sverige. Han har spelat in och medverkar på ett stort antal CD-skivor.

Ordinarie biljettpris: 275
Medlemspris musikföreningen / VG-region : 225 kr 

Detaljer

Datum:
februari 11
Tid:
18:00 - 20:00
Kostnad:
275kr
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
,

Plats

Arrangör