Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Om trollen kommer – Vänersborgs teater || 16 augusti 2024

augusti 16 - 15:00 - 16:00

40kr

Boka biljett

Mycket viktig information från myndigheten för Väsen och Speciella Händelser
Mycket viktig information från myndigheten för Väsen och Speciella Händelser

Hur ka¨nner man igen en Mara? Vad a¨ter en Svartalv? Vilken hemsida a¨r det man absolut inte fa°r beso¨ka – och kan man jobba som spo¨kja¨gare?

Om trollen kommer a¨r en kittlande fo¨resta¨llning da¨r vi fa°r en lektion i det som vanligtvis inte la¨rs ut. Det botaniseras i sagor, myter och moderna va¨sen. Gra¨nsen mellan verkligt och vidskepligt suddas ut, men oroa dig inte – du fa°r alla verktyg du beho¨ver ifall trollen faktiskt kommer.
SAGT OM FÖRESTÄLLNINGEN

”Frågan är om det numera läses sagor av klassiskt slag med troll, älvor och andra väsen, eller om elever i de första årskullarna har sina främsta referenser till det övernaturliga från digitala medier. Roligt har de i alla fall av denna mycket annorlunda lektion”

”De 50 minuterna fortskrider i en rad skruvade scener formade som en sorts kemi- eller fysiklaborationer i syfte att förse publiken med verktyg om man verkligen skulle råka ut för troll eller andra varelser. Med en rekvisita av de mest skilda ingredienser och föremål, speglar och förstoringsglas triggar skådespelarna Ellen Lion Siöö och Jennifer Carzties nyfikenheten med en rad underliga och skrattretande experiment och en entusiasm och energi som kunde få vilken pedagog som helst att känna avund. Det är också en kommunikativ föreställning som väcker minnen och berättarlustan till liv hos den unga publiken. Här kan nog finnas ett och annat odlingsbart för den lärare som känner behov av förnyelse. Och varför inte också till föräldrar”Detaljer

Datum:
augusti 16
Tid:
15:00 - 16:00
Kostnad:
40kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Plats

Arrangör