Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Kulturbärarna – Anders T Olsson – Vänersborgs teater || 26 oktober 2024

oktober 26 - 19:00 - 20:40

225kr

Boka biljett

Vänersborgs teater || 26 oktober 2024

Älskad garderobiär åker på turné. En flermansmonolog med bara bärande roller.

Vad pågår egentligen ute i garderoben under en pågående föreställning? En alldeles egen föreställning! 

Där står nämligen en pratsjuk garderobiär som fördriver tiden genom att sy i lösa knappar i inlämnade jackor och svara i kvarglömda mobiltelefoner. I garderoben visar det sig hänga en hel folksamling av kulturbärare, som nu kommer till liv. 

Efter tio år med den hyllade enmansföreställningen Sufflören, kommer nu Andreas T Olsson med en ny föreställning i samma melankomiska anda, där den omhändertagande garderobiären blir publikens förtrogne och låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser som på olika sätt bär kulturen: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. Och många fler. 

I Oscarsteaterns fullsatta salong har Kulturbärarna redan blivit en succé, både bland publiken och recensenter och nu åker föreställningen ut på turné med Riksteatern. 

Precis som i Sufflören har Andreas haft ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I Sufflören var det Gösta Ekman, i Kulturbärarna är det Claes Eriksson.

Medverkande:
Andreas T Olsson

Medhjälp till regi:
Claes Eriksson

Tid:
26 oktober 2024, kl 19:00

Pris:
250 kronor
Medlemmar i Riksteaterföreningen 200 kronor

Detaljer

Datum:
oktober 26
Tid:
19:00 - 20:40
Kostnad:
225kr
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, ,

Plats

Arrangör